Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Dalmátské mušle Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 25 min

Typ přípravy: Vaření

Dobrota: Teplá, Netradiční
Ingredience
  • bílé víno - 300 ml
  • česnek - 5 stroužků
  • mušle - 2 kg
  • olivový olej - 4 lžíce
  • rajčata - 1
  • strouhanka - 1 lžíce
  • sůl -
  • zelená petrželka - 4 lžíce
Ingredience

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej s prolisovaným česnekem, vlijeme bílé víno a necháme přejít varem. Přidáme oloupané a nasrouhané rajče, vhodíme mušle, posypeme strouhankou, petrželkou a prudce vaříme přibližně 5 minut, dokud se mušle neotevřou. Občas hrncem zatřepeme. Hotové osolíme, opepříme a podáváme s bílým pečivem.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =