Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Dalamánek Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Studená, Sladká
Ingredience
  • cukr - 2 lžičky
  • droždí - 60 g
  • hladká mouka - 1000 g
  • kmín - 10 g
  • mléko - 500 ml
  • olej - 3 lžíce g
  • sádlo - 50 g
Ingredience

Podle potřeby přisypeme trochu hladké mouky nebo přikápneme vodu. Po signálu přidáme kmín nebo lněné semínko. Těsto hezky nakyne a na hodně pomoučněném válu do něj ještě ručně tu mouku zahněteme. Pak ho přikryjeme mísou a necháme max. 1/2 hod kynout. Uhněteme dlouhou šišku, kterou napříč nakrájíme asi na 10 až 12 kousků. Z nich pak vytvarujume dalamánky. Můžeme je dělat i šišaté. Necháme je ještě asi 1/4 hodiny kynout, potom podélce jemně nakrojíme, potřeme vajíčkem rozšlehaným s troškou vody a posypeme kmínem nebo lněným semínkem. Pečeme na pečícím papíru na 180 stupňů asi 27 minut. V polovině pečení je potřeme vodou. V troubě je dobré mít od začátku pečení misku s vodou.<br /> <br />
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =