Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Ďáblův čočkový hrnec Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 60 min

Typ přípravy: Smažení

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • brambory - 250 g
  • červená čočka - 250 g
  • cibule - 1
  • kurkuma - 1/2 lžičky
  • malý ananas - 1
  • masový vývar z kostky - 1 litr
  • mletý pepř -
  • olej - 2 lžíce
  • pomerančová a citronová šťáva - po 2 lžících
  • prorostlá slanina - 100 g
  • šafrán - pár kousků
  • sůl -
  • zelená chilli paprička - 2
Ingredience

1. Cibuli oloupeme a spolu se slaninou nadrobno nakrájíme. Chilli papričky omyjeme očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na kolečka. Čočku dáme do síta, propláchneme a necháme okapat. Ananas očistíme, oloupeme, podélně rozčtvrtíme, zbavíme košťálu a dužinu nakrájíme na centimetrové kousky.<br /> <br /> 2. Cibuli a slaninu osmahneme na oleji. Přidáme kolečka chilli, šafrán, vývar a čočku a vaříme přibližně 20 min.<br /> <br /> 3. Brambory oloupeme, opereme a nakrájíme na centimetrové kostičky. Asi 10 minut před dovařením vývaru brambory přimícháme a dovaříme doměkka. Nakonec přidáme ananas s kurkumou, pomerančovou a citronovou šťávou, solí a pepřem.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =