Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Čokoládové tartely Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Studená, Sladká
Ingredience
  • angrešt - 12
  • Cointreau - 3 lžíce
  • cukr - 7 lžic
  • kakao - 2 lžíce
  • mandarinkový kompot - 315 ml
  • máslo - 200 g
  • mléko - 500 ml
  • polohrubá mouka - 350 g
  • sůl - špetka
  • vanilkový pudink - 1 balíček
  • zakysaná smetana - 2 lžíce
  • žloutek - 1
Ingredience

1. Z mouky, 3 lžic cukru, soli, kakaa, másla nakrájeného na vločky a zakysané smetany vypracujeme těsto. Chladíme 30 minut.<br /> <br /> 2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto vyválíme, vykrájíme 12 kosočtverců (10 x 8 cm). Kosočtverce narovnáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.<br /> <br /> 3. V šesti lžících mléka rozpustíme 4 lžíce cukru a pudinkový prášek. Zbylé mléko uvedeme do varu, vmícháme pudink, opět uvedeme do varu a přidáme likér. Pomeranč rozdělíme na měsíčky, angrešty překrojíme, mandarínky necháme okapat. <br /> <br /> Kosočtverce potřeme pudinkem a ozdobíme ovocem.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =