Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Čokoládové marcipánové komínky Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 60 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Studená, Sladká
Ingredience
  • bílek - 4
  • čokoládová poleva - 100 g
  • hladká mouka - 30 g
  • marcipán - 120 g
  • máslo a mouka na plech -
  • nastrouhaná kůra z citronu - 1/2
  • práškový cukr - 100 g
  • skořice - 1/2 čajové lžičky
  • smetana - 4 polévkové lžíce
  • smetana ke šlehání - 1/4 l
Ingredience

Marcipán, prosátý cukr, prosátou mouku, bílky, skořicí a citronovou kůru utřeme dohladka. Přikryjeme a necháme přes noc odpočívat. Troubu vyhřejeme na 190°C. Dva plechy vymažeme máslem a vysypeme moukou.<br /> <br /> Do marcipánového těsta přidáme smetanu a těsto v tenké, rovnoměrné vrstvě natřeme na plechy. Pečeme jeden po druhém na prostřední příčce trouby 3 až 4 minuty do světlehněda.<br /> Upečené pláty nakrájíme rádýlkem na čtverce o straně 11 cm. Rozkrájené pláty pečeme dál do křupava.<br /> <br /> Ještě horké sundáme z plechu a každý čtverec otočíme kolem držadla tlusté vařečky. Na jednom konci přitlačením spojíme vrchní kraj s těstem. Sundáme z vařečky a necháme vychladnout. Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni, potřeme ji trubičky.<br /> <br /> Ušleháme smetanu s práškovým cukrem a trubičky z obou konců plníme.<br /> Můžeme je plnit taky jinou náplní podle vlastní chuti.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =