Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Čokoládová vinná omáčka Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 35 min

Doba vaření: 15 min

Typ přípravy: Vaření

Dobrota: Teplá, Netradiční
Ingredience
  • cibule - 1
  • čokoláda - tabulka
  • francouzský koňak - lžíce
  • hladká mouka - lžička
  • hovězí bujón - 1 - 2 kostky
  • máslo - lžíce
  • suché víno - půl lahve
Ingredience

V kastrolku na másle zesklovatíme cibulku tak, aby nezhnědla. Přidáme víno a 1 - 2 kostky hovězího bujónu a na středním plameni směs zahříváme asi 15 minut. Osolíme a opepříme podle chuti. Ke konci vaření přidáme do vinné směsi nalámané kostičky z tabulky čokolády. Směs přelijeme do mísy a rozmícháme elektrickým mixerem asi během 2 - 3 minut na hladkou omáčku a vrátíme směs zpět do kastrolku.<br /> <br /> Zvlášť v hrnečku si rozmícháme mouku ve 3 lžících vody a intenzivně směs mícháme, aby nevznikly žmolky. Moučnou směs přilijeme za míchání do vinné omáčky a zahříváme asi 2 - 3 minuty, až omáčka zhoustne a přidáme koňak. Omáčku podáváme teplou k jakémukoliv červenému masu.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =