Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Čínský salát Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Typ přípravy: Chlazení

Dobrota: Studená, Netradiční
Ingredience
  • bílý jogurt -
  • brambory - 2
  • hlávka zelí - 1/4
  • majonéza -
  • mrkev - 2
  • řepa - 2
  • stroužky česneku - 2
  • vepřové maso (pouze libové!) - 300 g
Ingredience

Syrové řepy a karotky důkladně očistíme, oškrábeme a na hrubším struhadle je nastrouháme do zvláštních nádob. Zelí nakrouháme najemno (nemáme-li speciální krouhač, pokusíme se o totéž ostrým nožem).<br /> Opláchnuté a osušené maso i oloupané, omyté a osušené brambory pokrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme a důkladně opečeme na rostlinném oleji. Poté přendáme na papírový ubrousek a necháme vsáknout přebytečný tuk. Připravíme si velkou plochou mísu (či mělký talíř bez zvýšených okrajů) a pečlivě kolem dokola vršíme střídavě kopečky nastrouhané zeleniny tak, aby barvy výrazně kontrastovaly: řepa-karotka-zelí-řepa-karotka-zelí. Střed mísy ponecháme volný, abychom tam nakonec rovněž do kopečku umístili opečené kousky masa a brambor. Vše ozdobíme několika snítkami zelené petrželky nebo jemně posekanými zelenými bylinkami. Pro náležitý efekt přímo před očima hostů hotovou pochoutku ještě přizdobíme majonézou (kdo dbá na štíhlou linii nebo drží dietu, může místo majonézy použít ochucený bílý jogurt), jejíž chuť můžeme zvýraznit prolisovaným česnekem. Aby se nám při promíchávání a podávání lépe pracovalo, používáme speciální salátový soubor (lžíce-vidlička.<br />
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =