Čínská vejce |
![]() ![]() ![]() |

- čerstvý strouhaný zázvor nebo koření pěti vůní -
- jemně pokrájený pórek -
- máslo -
- sójová omáčka - na zakapání
- sojová omáčka tmavá - 3 PL
- vejce - 4

Omytá vejce uvaříme ve vodě se solí po dobu 7 minut. Vychladíme.<br /> <br /> Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme tři lžíce tmavé sojové omáčky, vložíme oloupaná vejce a restujeme na malý plamen asi 6 minut až jsou tmavě hnědá.<br /> <br /> Vejce necháme vychladit, pak nakrájíme na čtvrtky či osminky, posypeme kořením pěti vůní nebo strouhaným zázvorem, mírně zakapeme zředěnou sojovou omáčkou a ozdobíme jemně nakrájeným pórkem.<br /> <br /> Tato vejce jsou dobrým předkrmem i za tepla vyjmutá z pánve a rozkrojená na čtvrtky ...dobrou chuť. Zdobit můžete podle svého gusta.
