Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Čínská vejce Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Typ přípravy: Smažení

Dobrota: Studená, Netradiční
Ingredience
  • čerstvý strouhaný zázvor nebo koření pěti vůní -
  • jemně pokrájený pórek -
  • máslo -
  • sójová omáčka - na zakapání
  • sojová omáčka tmavá - 3 PL
  • vejce - 4
Ingredience

Omytá vejce uvaříme ve vodě se solí po dobu 7 minut. Vychladíme.<br /> <br /> Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme tři lžíce tmavé sojové omáčky, vložíme oloupaná vejce a restujeme na malý plamen asi 6 minut až jsou tmavě hnědá.<br /> <br /> Vejce necháme vychladit, pak nakrájíme na čtvrtky či osminky, posypeme kořením pěti vůní nebo strouhaným zázvorem, mírně zakapeme zředěnou sojovou omáčkou a ozdobíme jemně nakrájeným pórkem.<br /> <br /> Tato vejce jsou dobrým předkrmem i za tepla vyjmutá z pánve a rozkrojená na čtvrtky ...dobrou chuť. Zdobit můžete podle svého gusta.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =