Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Cibulové dalamánky Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 90 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Studená, Slaná
Ingredience
  • cukr - 1 lžička
  • drcený kmín -
  • droždí - 1
  • hladká mouka - 250 g
  • hrubá sůl na posypání -
  • mletý pepř -
  • olej - 100 ml
  • sezamová semínka na posypání -
  • sůl -
  • tymián -
  • vejce na potření -
  • velká cibule - 1
  • voda - 30 ml
  • žitná mouka - 250 g
Ingredience

Nejprve připravíme kvásek smícháním vody, cukru, lžičky mouky a droždí. Kvásek necháme vykynout. Mezitím oloupeme a omyjeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Poté smícháme všechny uvedné suroviny a rukama vypracujeme těsto, které necháme ještě asi 30 - 40 minut kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na pravidelné kousky dle velikosti dalamánků, ty dáme na plech vyložený papírem na pečení, necháme ještě chvíli kynout, potom potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a hrubou solí a upečeme v troubě při 190 °C dozlatova.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =