Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Chobotničky s piniovými oříšky a bazalkou Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Typ přípravy: Chlazení

Dobrota: Studená, Netradiční
Ingredience
  • čerstvá bazalka - 1/2 hrnku
  • česnek - 2 utřené
  • malé chobotničky - 1 kg
  • nastrouhaná kůra z citronu - 1/2 lžičky
  • olivový olej - 1/3 hrnku
  • piniové oříšky - 1/2 hrnku
  • rozdrcený pepř - 1 lžička
  • světlé rozinky - 1/4 hrnku
Ingredience

Oddělit hlavy (oči a zobáky) a zahodit. Dát očištěné chobotničky do velké mísy. <br /> <br /> Rozmixovat oříšky, hrozinky, kůru, štávu, česnek, bazalku, olej a pepř, až je směs skoro hladká, ale na úplně. Nalít směs na chobotničky, dobře promíchat, přikrýt a dát do chladničky na 2hod., nebo přez noc. <br /> <br /> Grilovat po 1 min. na každé straně, až jsou měkké.<br /> <br /> Doporučená příloha:<br /> Rizoto, rýže, nebo křupavé pečivo a zelený salát.<br />
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =