Česnekové pikantní krevety |
![]() ![]() ![]() |

- červená chilli paprička - nebo feferonky 2
- mletý pepř - podle chuti
- olivový olej - 5 lžic
- stroužky česneku - 3-5 (rozemnutého)
- sůl -
- velké syrové krevety(mohou být zmražené) - 350-450 g

Odloupnout hlavy krevet a oloupat krunýřky, avšak ponechat ocasy.<br /> <br /> Rozkrojit paždou papričku napůl a vyjmout jejich semínka. Rozehřát olej na pánvi. Mezi tím nahřívat servírovací, nejlépe kameninovou plochou mísu. <br /> <br /> Vložit krevetky, papričky a česnek na pánev a na vysokém ohni vše smažit za stálého míchání po 3 min., nebo až se krevatky zbarví do růžova (pozor, nesmažit déle, ktrevetky by ztuhly). Přendat na nahřátou mísu, osolit a opepřit podle chuti. Ihned podávat s ostatními Tapas/španělskými chuťovkami.
