Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Cappelletti s masovou omáčkou Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 50 min

Typ přípravy: Vaření

Dobrota: Teplá, Netradiční
Ingredience
  • ardénská šunka - a stouhaný parmazán po 50 g
  • cappalletti - 400 g
  • cibule - 1
  • kuřecí játra - 100 g
  • marsala - 4 lžíce
  • máslo - 50 g
  • masový vývar z kostky - 3/8 l
  • mléko - 1/8 l
  • mouka - 1 lžíce
  • mrkev - 1
  • muškátový květ -
  • rajčata - 250 g
  • sekaná petrželka - 1 lžíce
  • skořice -
  • sůl -
  • telecí maso - 100 g
Ingredience

1. Šunku nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a mrkev najemno pokrájíme. Rozpustíme 50 g másla a necháme na něm zesklovatět šunku a cibuli. Přimícháme mrkev a petržel.<br /> <br /> 2. Přidáme na nudličky nakrájená játra a telecí maso, lehce osmahneme. Přilijeme víno a povaříme.<br /> <br /> 3. Oloupaná rajčata zbavíme semínek a dužinu nakrájíme. Přidáme k masu a 10 min. podusíme. Přilijeme vývar a vaříme dalších 30 min.<br /> <br /> 4. Rozehřejeme zbylé máslo, zaprášíme moukou, zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme. Ochutíme solí, muškátem a skořicí. Přidáme k masové omáčce. <br /> <br /> Cappelletti uvaříme v osolené vodě a podáváme s omáčkou a parmazánem.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =