Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Caponata Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 50 min

Typ přípravy: Smažení

Dobrota: Studená, Netradiční
Ingredience
  • černé olivy bez pecek - 100 g
  • cukr - špetka
  • kapary - 2 lžíce
  • lilky - 4
  • ocet balsamico - 3 lžíce
  • olivový olej - 6 lžic
  • pepř -
  • piniové oříšky - 50 g
  • rajčata - 500 g
  • řapík celeru - 4 nakrájené na kousky
  • sůl -
  • velká cibule - 1
Ingredience

Nakrájet lilky na 2.5cm kostky. Posypat je solí a nechat okapat po 1 hodinu. Opláchnout a nechat osušit. Oloupat cibuli a nakrájet na plátky. Osmažit je do hněda na 2 lžících oleje. Vyjmout je z pánve a uschovat.<br /> <br /> Přidat další 2 lžíce oleje na pánev a osmažit lilky. Vyjmout a uschovat s cibulí. Pridat další 2 lžíce oleje na pánev a opatrně osmažit celer po 10min. Oloupat a vyjmout zrníčka z rajčat, posekat je, přidat k celeru a pomalu smažit po dalších 10min.<br /> <br /> Vyjmout pecky z oliv, rozkrojit napůl a přidat do pánve s kapary, piniovými oříšky, lilkem a cibulí. Rozehřát a přidat ocet. Ochutit solí, pepřem a cukrem a dobře zamíchat. Nechat pomalu dusit po 2 hodiny. Podávat trochu vychlazené.<br /> <br /> Toto je jedno z italských ¨Antipasti¨.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =