Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Bylinkové pečivo Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • česnek - 1 stroužek
  • cukr - 1 lžička
  • droždí - 25 g
  • hladká mouka - 400 g
  • olej - 2 lžíce
  • petrželka - 1 lžíce
  • slunečnicová semínka - 40 g
  • sůl - 1 lžička
  • sušená rajčata - 40 g
  • tymián - 1/2 lžičky
  • voda - 200 ml
Ingredience

Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí, cukr a lžíci mouky, nechte vzejít. Do mísy prosejte mouku, přidejte sůl, prolisovaný česnek, petrželku, bazalku a tymián, zalijte vzešlým droždím, olejem a vypracujte vláčné těsto, do kterého zapracujte semínka a překrájená rajčata. Těsto zakryjte utěrkou a nechte hodinu kynout. Pak ho rozdělte na 8 dílů, udělejte bochánky nebo šišky, dejte je na plech a nechte ještě nakynout. Pak povrch nastříhejte ozdobně nůžkami, vložte do předehřáté trouby a zvolna upečte dozlatova.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =