Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Bylinkové máslo Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 45 min

Typ přípravy: Chlazení

Dobrota: Studená, Netradiční
Ingredience
  • bílý pepř - dle chuti
  • kurkuma - cca půl čajové lžičky
  • máslo - 125 g
  • nasekané čerstvé bylinky dle chuti(bazalku určitě) -
  • velké stroužky česneku - 2
Ingredience

Nejrychlejší příprava je v robotu, ale lze i v misce třít , do másla přidáme prolisovaný česnek a všechny ostatní ingredience a utřeme do pěny. Výsledná barva by měla být intenzivně žlutá od kurkumy, pokud je máslo jen bledě žluté, tak ještě trochu přidáme. Množství bylinek záleží na vkusu, já dávám hodně, aby utřené máslo bylo žlutozelené a chuť bylinek výrazná.<br /> Necháme vychladit, pokud jsme velmi pečliví, tak z vychlazeného másla uděláme váleček a dáme ho zpět do lednice.<br /> <br /> Na grilované masíčko nebo rybu dáme kousek másla a necháme rozpustit. <br /> Při přípravě marinády na maso musíme počítat s chutí másla. <br /> Máslo nesolíme, aby výsledný pokrm nebyl moc slaný.<br /> Je ale moc dobré i na toustík nebo tmavý chleba.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =