Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Brambory s párkovým ježkem Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 75 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • česnek - 2 stroužky
  • jarní cibulka - 3
  • koktejlové párky - 300 g
  • mletý pepř -
  • olej -
  • sůl -
  • velké brambory - 500 g
  • zakysaná smetana - kelímek
Ingredience

Brambory dobře opereme ve studené vodě, uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Pak je podélně rozpůlíme a vnitřky lehce vydlabeme malou lžičkou. Půlky brambor rozložíme na plech vydlabanou stranou nahoru, potřeme olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme dozlatova.<br /> <br /> Vydlabané vnitřky brambor smícháme s jemně nakrájenou cibulkou, nasekaným česnekem a zakysanou smetanou a dochutíme solí a pepřem.<br /> <br /> Párečky na povrchu úhlopříčně nařízneme na čtverečky a po stranách do kříže, vložíme je do pánve na rozpálený olej a ze všech stran opečeme. Opečené brambory naplníme smetanovým krémem, na každou položíme párkového ježka nebo jen jeho polovinu a ihned podáváme.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =