Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Borani z Gruzie Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 50 min

Typ přípravy: Smažení

Dobrota: Teplá, Netradiční
Ingredience
  • bazalka -
  • cibule - 6
  • grilované kuře - 1
  • kyselé mléko nebo smetana -
  • lilek - 10
  • máta -
  • nať koriandru - 2 lžíce
  • olej - 125 ml
  • šafrán - špetka
  • skořice - 3 lžičky
  • sůl - 2 lžičky
Ingredience

Lilky oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 5 minut stát a potom z nich vymačkáme šťávu. Na tuku opečeme cibuli nakrájenou na kolečka,přidáme lilky a pečeme po obou stranách. Opečené lilky smícháme s natí a kořením. Polovinu lilků položíme na servírovací mísu, proložíme gril. kuřetem rozkrájeným aspoň na 10 porcí a zakryjeme druhou polovinou lilků. Potom pokapeme kyselým mlékem nebo smetanou smíchanou se šafránem a posypeme skořicí.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =