Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Bengálské fazole Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 60 min

Typ přípravy: Vaření

Dobrota: Studená, Netradiční
Ingredience
  • česnek -
  • cibule - 1
  • hřebíček - 6
  • mletá skořice - 1 lžička
  • mletý římský kmín - 1/2 lžičky
  • mletý zázvor - 2 lžičky
  • olej -
  • pálivá paprika - 2
  • šťáva z 1 citronu -
  • sůl -
  • velké fazole(nebo cizrna) - 250 g
  • voda -
Ingredience

cizrnu přebrat..................a uvařit. tak snadno se nerozvaří.<br /> na pánev olej,nakrájenou cibuli do zlatova. přidat na plátky česnek a skoro do hněda. dále přidat zázvor, hřebíčky, skořici, kmín a pálivé. opatrně krátce zapražit . nepřipálit ! nakrájená rajčata ev. trochu vody. míchat zvolna asi 10 min. nyní uvařenou okapanou cizrnu ( fazole) a vydusit skoro do sucha nepřikryté. před dokončením sůl a citron. šťávu<br /> použít jako přílohu i samostatně,teplé i studené .<br /> když se trošičku protáhne oslava, druhý den z lednice- perfekto. <br /> nezvyklá orientální chuť z běžně dostupných surovin
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =