Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Banánové rizoto Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 8 min

Typ přípravy: Vaření

Dobrota: Teplá, Sladká
Ingredience
  • banán - 4 ks
  • česnek - 2 stroužky
  • cherry rajčata - 300 g
  • chřest - 400 g
  • cibule - 1 ks
  • kuřecí vývar - 1000 ml
  • parmazán - 50 g
  • pepř - na dochucení
  • pórek - 200 g
  • rýže - 300 g
Ingredience

Nejdříve si oloupeme česnek a cibulku, které nasekáme najemno. Pórek nakrájíme na kolečka a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme cibuli a česnek. Vše dusíme 3-5 minut na mírném ohni. Poté přidáme nakrájený pórek a propláchnutou rýži. Mícháme asi 1 minutu, aby se zrníčka rýže obalila olejem. Celý obsah pánve zalijeme polovinou kuřecího vývaru a přivedeme k varu. Na mírném plameni dusíme. Když se vývar vydusí, vmícháme nakrájený zelený chřest a podlijeme druhou polovinou vývaru. Lehce dusíme ještě asi 10 minut. Mezitím nakrájíme na malé kousky oloupané banány, cherry rajčátka na polovinu. Vše smícháme s rizotem a dusíme, dokud rýže není úplně měkká. Na závěr ochutíme solí, pepřem a vmícháme parmezán. Podáváme posypané bazalkou.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =