Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Bábovka povidlovník Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 90 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Studená, Sladká
Ingredience
  • čerstvé droždí - 30 g
  • cukr - 1 lžíce
  • mléko - 200 ml
  • olej - 125 ml
  • ořechy -
  • polohrubá mouka - 500 g
  • povidla -
  • sůl - špetka
  • vejce - 1
Ingredience

Do vlažného mléka nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, olej a vzešlý kvásek. Vypracujeme vláčné těsto a necháme nakynout.<br /> Bábovkovou formu vymažeme rozpuštěným tukem a vysypeme strouhanými ořechy. Na dno můžeme položit několik celých půlek.<br /> Vykynuté těsto rozválíme na obdélník. Potřeme ho olejem, povidly a posypeme rozlámanými ořechy. Svineme jako roládu a namotáme do formy. Necháme v ní ještě 15-20 minut kynout. Povrch potřeme bílkem, posypeme ořechy a bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova (cca 45 minut).
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =