Avokádo plněné tuňákem |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |

- cibule - 1/2 jemně nasekané
- majonéza - 2 lžíce
- oloupané kapie z konzervy, nakrájené na proužky - 100 g
- pepř - podle chuti
- stonek řapíkatého celeru(jemně nakrájený) - 1
- sůl podle chuti -
- tuňák(asi 200g)olej či vodu slijeme - 1 plechovka
- zelený hrášek z konzervy - 50 g
- zralá, rozpůlená avokáda, zbavená pecky - 4

Rozpůlená avokáda pokapeme citronovou šťávou, aby neztratila barvu.<br /> V míse rozmačkáme vidličkou tuňáka a smícháme ho s polovinou kapie, jemně nakrájené.<br /> Přidáme celer, cibuli, majonézu a podle chuti sůl a pepř.<br /> Avokáda naplníme směsí, ozdobíme druhou polovinou proužků kapie a podáváme.<br /> Servírujeme na listech hlávkového salátu.<br /> <br /> Doporučená příloha:<br /> tortily, totopos neboli fritované tortily, pálivá salsa

nattyna, 23. 1. 2011
nauč se česky ty idiote:-)
lenka, 17. 2. 2010
no tyvole tuňák no fůůůůj to je hnus vi prasata