Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Aspik s barvami jara Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 60 min

Typ přípravy: Vaření

Dobrota: Studená, Slaná
Ingredience
  • aspik - 1/4 litru vývaru z bujónové kostky, 1/4
  • kuřecí prsa předem upečená - 1
  • lístky řeřichy -
  • petrželka -
  • sterilované okurky - 3
  • šunka - 100 g
  • vejce natvrdo - 4
  • větší uvařené mrkve - 2
Ingredience

Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na dílky, studené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, šunku na nudličky, okurky a mrkev nadrobno. Petrželku a řeřichu nesekáme, ale rozebereme na lístky, aby se nezabarvil aspik. Želatinu namočíme do studené vody asi na 20 minut, rozmícháme ji a po rozpuštění vlijeme do vroucího vývaru. Mícháme a ochlazujeme. Chladnoucím aspikem přelijeme formu a po vrstvách skládáme zeleninu s masem, aspik, opět zeleninu a aspik, až formu naplníme. Necháme důkladně prochladnout, pak formu na okamžik nahřejeme v horké vodě a aspik vyklopíme na mísu. Ozdobíme zeleninou nebo vejci, která potřeme rozehřátým aspikem, aby nemohla osychat a krásně se leskla.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =