Alpské makaróny |
![]() ![]() ![]() ![]() |

- brambory - 500 g
- česnek - 1-2 stroužky
- hladká mouka - trochu
- máslo -
- máslo na formu -
- mléko - 0.5 dl
- nastrouhaný vyzrálý sýr - 250 g
- smetana - 1 dl
- sůl -
- těstovinová kolínka větší velikosti - 250 g
- velká cibule - 2

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky - tak velké, aby se uvařily zároven s kolínky. Takže tak učiníme a v mírně osolené vodě obojí zároveň uvaříme do stadia "al dente".<br /> <br /> Předehřejeme troubu na 160 C a vymažeme máslem zapékací formu.<br /> <br /> Uvařené brambory a kolínka necháme dobře odkapat, smícháme se sýrem a rozložíme do formy.<br /> <br /> Svaříme smetanu s mlékem a zalijeme náplň. <br /> <br /> Formu vložíme do trouby a zapékáme 10 min, až se roztaví sýr.<br /> <br /> Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka a nasekáme česnek. Obojí krátce osmahneme na másle, zaprášíme trochou mouky a poté rozprostřeme na směs v pekáčku.<br /> <br /> Podáváme s jablečným moštem.
