Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Alpské makaróny Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 60 min

Typ přípravy: Zapékání

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • brambory - 500 g
  • česnek - 1-2 stroužky
  • hladká mouka - trochu
  • máslo -
  • máslo na formu -
  • mléko - 0.5 dl
  • nastrouhaný vyzrálý sýr - 250 g
  • smetana - 1 dl
  • sůl -
  • těstovinová kolínka větší velikosti - 250 g
  • velká cibule - 2
Ingredience

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky - tak velké, aby se uvařily zároven s kolínky. Takže tak učiníme a v mírně osolené vodě obojí zároveň uvaříme do stadia "al dente".<br /> <br /> Předehřejeme troubu na 160 C a vymažeme máslem zapékací formu.<br /> <br /> Uvařené brambory a kolínka necháme dobře odkapat, smícháme se sýrem a rozložíme do formy.<br /> <br /> Svaříme smetanu s mlékem a zalijeme náplň. <br /> <br /> Formu vložíme do trouby a zapékáme 10 min, až se roztaví sýr.<br /> <br /> Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka a nasekáme česnek. Obojí krátce osmahneme na másle, zaprášíme trochou mouky a poté rozprostřeme na směs v pekáčku.<br /> <br /> Podáváme s jablečným moštem.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =